Masterclasses

Masterclasses Operette en Lichte Klassieke Muziek

Speciaal voor conservatoria en muziekscholen bieden wij masterclasses over de Lichte Klassieke Muziek, Operette en Weense Kaffeehaus muziek.

Deze masterclasses worden aangeboden door stichting MusicArte in samenwerking met tenor Henk Kreukniet.

Henk Kreukniet is de muzikaal leider van het ensemble Wiener Tradition; een ensemble van 4 professionele musici die Operette en lichte klassieke muziek ten gehore brengen, zij bestaan al meer dan 25 jaar. De musici zijn naast tenor Henk Kreukniet, de sopraan Angelique Wardenier, de meesterlijke pianist Jack de Bie en de virtuoze violist Ernö Olàh. Tijdens hun uitvoeringen nemen zij het publiek mee in schitterende kostuums door Operetteland van weleer, hierbij creëren zij de sferen van de parken, terrassen en koffiehuizen van het oude Wenen en Budapest. Dit wordt mede gecreëerd door de passende decors. Zij brengen een groot Operette repertoire van componisten zoals: Johann Strauss, Robert Stolz, Nico Dostal, Franz Lehar. Naast een uitgebreid ‘Weens Kaffeehaus’ repertoire.

Tijdens de masterclass krijgen de studenten inzicht in zaken als:   de Operettes en andere klassieke muziek uit Wenen en Budapest.

  • de componisten
  • informatie over het vak
  • stemgebruik
  • instrumentgebruik
  • decor en kostuums
  • voorkomen van blessuresDe tijdsduur van de masterclasses gaat in overleg.

Afsluiting van de masterclass geschiedt met een gezamenlijk concert; waarbij de studenten samen met de musici een concert instuderen en presenteren voor publiek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting MusicArte 06 – 53 57 57 10 of met Henk Kreukniet 06 – 54 79 40 46