SECB

Stichting Educatie, Cultuur en Burgerschap van Rob Andeweg en Terry Kruller von Nassau Dietz heeft diverse educatieve en sociaal maatschappelijke projecten in haar portefeuille. Maar ook bedrijfsexcursies en toeristische projecten ontbreken niet.

Voor meer informatie bel: 06 -53 57 57 10 of 06 – 54 92 42 09

De Blauwe Lijn – The Blue Line

Een leerzaam project over de vele bijzondere projecten zoals de Zandmotor, Natura 2000, het Verversingskanaal, De Zeewering en de waterkwaliteit. Deze toer is zeer geschikt voor leerlingen van diverse leeftijdsgroepen, alsmede voor volwassenen en bijvoorbeeld expats.
Duur van de toer is 3,5 uur en kan worden gedaan per touringcar of per fiets.

‘Colorful City at the sea’

Tijdens deze toer laten wij u kennis maken met de meest veelzijdige en kleurrijkste stad van Nederland: Den Haag!
Den Haag als Stad van Vrede en Recht, Residentie, Politieke Hart, Ambassadestad, Festivalstad en mooiste Nederlandse badplaats! Tevens biedt Den Haag een oase aan groengebieden met fantastische parken, zoals de Japanse Tuin en duingebieden met schitterende flora en fauna. Stad met haar diversiteit aan wijken: van het chique Van Stolkpark tot aan de als een prachtig kleurrijk pallet vervaardigde Schilderswijk. Midden in de Schilderswijk ligt de Haagse Markt, één van de allergrootste markten van Europa, waar vier maal per week de koopwaar de multiculturele samenstelling weergeeft en die veel bezoekers trekt. Maar ook Chinatown: Een stukje Azië midden in de Haagse binnenstad! Proef hier achter de Chinese poorten de sferen van Aziatische restaurants, Chinese specialiteiten, exotische producten en diverse Chinese winkeltjes. De badplaats Scheveningen biedt een bijzondere combinatie van recreatie aan. Van heerlijk flaneren langs de vele eettentjes, strandpaviljoens en winkels tot een bezoek aan de Scheveningse Pier en het Casino! Daarnaast is de schitterende boulevard een belangrijke schakel in de Nederlandse kustbescherming.
Ticketing:  De tickets zijn verkrijgbaar via de ticketingservice, alsmede ook in de touringcars.
Prijs: Een ticket bedraagt voor volwassenen € 19,50 per persoon en is geldig voor de dag van deelname.
Een ticket voor kinderen tot 12 jaar bedraagt € 12,50 per kind.
Uitvoering: De uitvoering geschiedt door inzet van een cabriobus, dan wel touringcar van onze partner Pasteur Reizen.
Begeleiding/Uitleg:  De begeleiding/uitleg tijdens de toer zijn in handen van ervaren gidsen.
Haltes:   Centraal Station, Haagse Markt,  China Town, Scheveningen
Samenwerking:  Er zal qua promotie worden samengewerkt met Den Haag Marketing.

“Den Haag, Wereldstad achter de Duinen!”
Een interessant project over Den Haag als stad van Vrede en Recht, Internationale stad, Koninklijke stad, Politieke stad en Culturele stad. De unieke lespakketten zijn geschreven afgestemd op de leeftijds- en opleidingsniveaus van de leerlingen.

Noordzee Onbegrensd
Een educatief project over de vele facetten die die Noordzee ons brengt. Het is uitermate geschikt voor leerlingen van scholen maar ook voor volwassen-onderwijs.

12 Provincies, 1 Nederland!
Door middel van een uitwisselingsprogramma late wij leerlingen kennis maken met de andere provincies en belichten wij de diversiteiten tussen de 12 provincies. Doel is om elkaars levenswijze te leren kennen, te respecteren en daardoor verbindingen tussen de leerlingen uit de 12 provincies te creëren.

Green Kids
Den Haag staat bekend als een duurzame stad , waarin veel wordt gedaan om het klimaatprobleem tegen te gaan. Helaas weet niet iedereen en met name de kinderen, nog niet (goed) wat duurzaamheid is hoe duurzaam hun stad is en hoe we het klimaatprobleem kunnen tegen gaan. Met dit project willen wij kinderen kennis laten maken met duurzaamheid en hiermee tevens het besef bijbrengen en het belang van duurzaamheid vergroten onder scholieren, zodat ook zij weten wat je aan het klimaatprobleem kan doen.